Ev Yapımı Yoğurt Nasıl Yapılır

Yazar Unknown 13 Mart 2014 Perşembe 0 yorum



Malzemeler:

1 litre süt
1 çorba kaşığı yoğurt

Hazırlanışı:

Sütü çelik bir tencereye alın, kaynatın. Kaynatma sırasında 6-10 dakika karıştırın. Süt kaynadıktan sonra altını kısın ve 16-22 dakika kısık ateşte, kaynamadan sıcaklığını koruyarak pişirmeye devam edin. Kaynattığınız sütü mayalamak istediğiniz kaba aktarın.
Kaytanıp, ılınmaya bıraktığınız sütü mayalama ısısı için sık sık kontrol edin. Süte parmağınızı sokup 7'ye kadar saydığınızda eliniz sütün ısısına dayanıyorsa maya için uygun sıcaklık demektir.
Bir kasede birkaç yemek kaşığı ılık sütle karıştırdığınız oda ısısındaki yoğurdu, süte katın ve karıştırın.
Giriş yazısında bahsettiğim püf noktası: Mayalanan sütün üzerini bir süzgeçle örtün


Mayaladığınız sütün sıcaklığını koruması için kalın bir örtü ile etrafını ve üzerini iyice sarın.
Beş-altı saat sonra açın ve ağzı açık olarak buzdolabına kaldırın. Buzdolabında en az 6-6,5 saat mümkünse bir gün dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Buzdolabında bekletme süresi ne kadar uzatılırsa kıvamı daha iyi olur.


Hiç yorum yok :