Artık ALES Olmayacak

Yazar Unknown 12 Kasım 2012 Pazartesi 0 yorum

Tezsiz Yüksek Lisans İçin ALES Resmen Kaldırıldı

İlk olarak Haber Evet'in durduğu yüksek lisans devrimi resmiyet kazandı. Tez zorunluluğu olmayan yüksek lisans programları için aranan ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) şartı resmen kaldırıldı.
THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, Twitter hesabından "ALES kalkmalı, hayat boyu eğitimin önü açılmalı, ALES bir engeldir" cümlesiyle ALES'in kaldırılması çağrısında bulunmuştu.

Bunun yanısıra Twitter'dan #aleskaldirilsin etiketiyle bir kampanya başlatılmış ve büyük ilgi görmüştü.


ÜAK Kabul Etti
Prof. Dr. Ünsal Ban tezsiz yüksek lisans programlarında ALES şartının kaldırılması konusunu Üniversiteler Arası Kurul'un (ÜAK) gündemine taşıdı. Ban'ın teklifini kabul eden kurul Tezsiz yüksek lisans için ALES şartını kaldırdı. Ünsal Ban ALES'in kaldırımasının ardından " Hayat boyu eğitimin önümdeki en büyük engel kalkmış oldu. Herkese hayır olsun" dedi.

Karar Resmi Gazete'de Yayınlandı

Tez zorunluluğu olmayan yüksek lisans programlarına girmek isteyenler için ALES şartının kaldırılması kararı 11.12.2012 günkü resmi gazetede yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Kararın yürürlüğe girmesi üzerine Prof. Dr. Ünsal Ban'a teşekkür ve destek mesajları yağdı.

Kaynak:http://haberevet.com/haber/20120305/656479/haber.html

Hiç yorum yok :