Karadenizin İncisi Hamsi

Yazar Unknown 5 Kasım 2012 Pazartesi 0 yorum

‘Vira Bismillah’

Kışın yaklaştığı, denizlerde av yasağının sona erdiği şu günlerde soframızı şenlendiren hamsiyi nasıl pişirsem diye düşünen vatandaşlarımıza ikiblogsonra.blogspot'dan tavsiyeler.

Kendisi küçük faydaları büyük olan Hamsi, zengin bir protein deposu olmaktan başka bol miktarda İyot içermesi dolayısıyla zeka gelişimi açısından da faydalı bir besin olarak gösteriliyor.

Ekmeğinden Pilavına, Buğulamasından Izgarasına, Unundan Yağına kadar çok geniş bir kullanım pörtföyü bulunan Hamsinin tavada nasıl pişirileceğini görsel olarak anlatacağız. 



Hamsi Tava (6 kişilik) 

Malzemeler 
1350 gr Hamsi
1.5 Yemek Kaşığı Tuz
4.5 Yemek Kaşığı Sıvı yağ (kızarırken çektiği)
6 Yemek Kaşığı Mısır Unu


Tarifi
Balıklar temizlenir, yıkanır, tuzlanır, süzgeçte 15 dakika bekletilir.


Tavaya 1 tatlı kaşığı kadar yağ koyulur, ısıtıldıktan sonra balıkların bir grubunu mısır ununa bulayıp kuyrukları aynı yöne gelecek şekilde yan yana dizilerek daire oluşturulur.Bir yüzü kızarınca düz bir tabak kullanarak şeklini bozmadan ters çevrilip, diğer yüzü de kızartılır.


Hamsi tava mevsimlik sebze salatası ve limonla ikram edilir.


AFİYET OLSUN!





Hiç yorum yok :